Τοπικές δραστηριότητες

Όλα όσα έχει να προσφέρει η Κρήτη.

Θα σας ανοίξει η όρεξη γνωρίζοντας ότι η Κρήτη είναι παράδεισος για όσους απολαμβάνουν την υγιεινή διατροφή. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε όποιο φαγητό θέλετε σε αυτό το νησί, η κρητική κουζίνα είναι μία από τις πιο υγιεινές στον κόσμο. Περιλαμβάνει την παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου, καθώς και χταπόδι, σαλιγκάρια, χόρτα, κατσικίσιο τυρί και γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς και μια απεριόριστη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά.

Σε ολόκληρο το νησί παράγεται τοπικό κρασί, ούζο και ρακή. Η Κρήτη έχει να προσφέρει κάτι στον καθένα και η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι μοναδική. Η ιστορία της ξεκινά πριν από τη Μινωϊκή Εποχή. Μπορείτε να επισκεφθείτε πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, μοναστηριών και εκκλησιών.

Το νησί ενδείκνυται για ποδηλασία, περπάτημα, ιππασία, ορειβασία, ιστιοπλοϊα και θαλάσσια σπορ. Ανακαλύψτε την εξοχή με το αυτοκίνητο και συμμετέχετε στις ετήσιες και τοπικές εκδηλώσεις. Μπορείτε να χορέψετε με Κρητική μουσική ή ντίσκο όλη τη νύχτα, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά καταστήματα με κρητικά δερμάτινα, κεραμικά, κοσμήματα και υφάσματα που μπορείτε να αγοράσετε ως ενθύμια αυτού του όμορφου παρθένου νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στις σύγχρονες γραμμές σύνδεσής μας.